Forgalom-növekedés a Tesco-nál

Vágólapra másolva!
A brit Tesco élelmiszeráruház-lánc üzleti évének május közepén zárult első negyedében 11 százalékkal növelte eladásait. Nagy-Britanniában 7,4 százalékkal, külföldön pedig 32 százalékkal nőtt a forgalom. A Tesco idén a tervek szerint 235 ezer négyzetméternyi áruházat nyit meg külföldön.
Vágólapra másolva!

A pénteki időközi beszámoló szerint mind a brit hazai piacon, mind külföldön, mind az élelmiszeren kívüli cikkek árusításában, mind pedig az értékesítést segítő szolgáltatási üzletágban nőtt a bevétel.

Nagy-Britanniában 7,4 százalékkal, külföldön pedig 32 százalékkal nőtt az értékesítés a negyedévben. Minden országban, ahol a Tesco jelen van - köztük Magyarországon is - nőtt az értékesítés, és a vállalat jó úton van célja felé, hogy jövő év végére ugyanannyi áruházterülete legyen külföldön, mint Nagy-Britanniában. Idén 325 ezer négyzetméter áruházterület megnyitását tervezik külföldön.

A februárban zárult utolsó üzleti évében a Tesco forgalma 23,65 milliárd font volt az előző évi 20,98 milliárd után, a tiszta nyeresége pedig 830 millió fontra nőtt 722 millióról.

Péntek délelőtt a Tesco részvényeinek árfolyama 2,515 font volt a londoni értéktőzsdén, 3 pennyvel, azaz 1,18 százalékkal olcsóbb a csütörtöki zárónál. Egy éven belül a papírok értéke 2,7025 font és 2,18 font között mozgott.

(MTI)

Ajánlat:

Tesco