Szaud-Arábia is a terrorista-számlák zárolása mellett

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok nyomására a hét legfejlettebb ipari országból, Oroszországból, valamint több nagy fejlődő országból álló G-20-as csoport tagjai egyetértettek a terrorista-bankszámlák zárolásához szükséges lépések megtételében, még akkor is, ha a javaslat nem szab konkrét határidőt az akció lebonyolítására - írja a CNNmoney.
Vágólapra másolva!

A G-20-tagok megállapodása fontos lépésnek tekinthető a terrorizmus elleni harcban, ugyanis az aláírók között olyan országok is megtalálhatók, mint Szaud-Arábia vagy Indonézia, amelyeket korábban a terrorizmust támogató országokként tartottak számon.

A G-20-as csoport minden tagja szükségesnek tarja egy nemzetközi pénzügyi titkosszolgálat felállítását a gyanús pénzmozgások követésére és elemzésére. A csoport tagjai fontosnak nevezték azon cégek és személyek neveinek közzétételét is, amelyek számláit a terrorista-kapcsolatok miatt befagyasztották.

Mindazonáltal az intézkedések pontos határidejének megjelölése nélkül azok megvalósítása nehézségekbe ütközhet - írja a Wall Street Journalra hivatkozva a CNNmoney.

Közben a Nemzetközi Valutaalap Ottawa-i ülése idején erőszakos globalizáció ellenes tüntetések zajlanak a kanadai fővárosban, a résztvevők száma azonban lényegesen kevesebb a Seattle-i és a Genovai tüntetőkénél.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

G-20