A vietnámi hadsereg betört az internet-piacra

Vágólapra másolva!
A vietnámi néphadsereg az ország ötödik legnagyobb internet-szolgáltatójává válhat, miután egyre nagyobb szeletet hasít ki magának az ország polgári hálózatából. Az online-offenzívát megelőzően a fegyveres erők telekommunikációs cége, a Vietel már betört a vezetékes piacra, mivel megkapta a szükséges engedélyeket a fix vonalas szolgáltatás jövő évi beindításához - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A hadsereg mobilhálózatának nagyobb részét szintén hozzáférhetővé teszik majd a civil lakosság számára 2003 tavaszáig, igaz ugyan, hogy kezdetben csupán a főváros Hanoi, Danang és Ho Si Minh-várost fedi le a szolgáltatás. A vietnami hadsereg egyébként már jelen van a távközlési piacon, mégpedig az igen olcsó nemzetközi internetes telefon-szolgáltatással, amelyet még 2000-ben vezettek be.

Kína után Vietnamban nő a leggyorsabb ütemben a telekommunikációs piac, így biztosra vehető, hogy a hadsereg szolgáltatásai is bővülnek a közeljövőben. A fegyveres erők internetes szolgáltatója az ország francia megszállás alóli 1954-es felszabadulásának ünnepén, szeptember 2-án kezdi meg működését. A hadi internetes cég az állami Vietnam Data and Comminication, az FPT, a Saigon Net, és a Nam Net szolgáltatókkal küzd majd a minél nagyobb piaci részesedésért. A szolgáltató Hanoi és Ho Si Minh-városban működik majd.

A gyors növekedés ellenére a 2001-ben a 79 milliós lakosság 5,4 százalékának volt csak telefonja, ami az internet elterjedésének egyik legfőbb akadálya lehet. Az idei évben azonban a regisztrált internet-használók száma 30 százalékkal nőtt, és elérte a 175 ezret, de az egyre szaporodó kávézókban mintegy egymillió ember férhet hozzá a világhálóhoz.

A telekommunikáción kívül egyébként a vietnámi hadsereg közel 200 üzletben érdekelt az ország egész területén, többek közt a szállítmányozás, építőipar, és textilipar területén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

SaigonNet

FPT