Lejár a határidő az amerikai cégvezetőknek

Vágólapra másolva!
Végéhez közeledik a Bush adminisztráció által kitűzött határidő közel 950 amerikai vállalat cégvezetői számára. A vezetőknek esküvel kell igazolniuk, hogy könyvelésük minden szempontból megfelel a valóságnak. A kormányzat az amerikai vállalatokkal szembeni bizalmat próbálja meg ezzel a lépésével helyreállítani.
Vágólapra másolva!

A Bush adminisztráció és az amerikai tőzsdefelügyelet (Securities and Exchnage Commission - SEC) az elmúlt időszak könyvelési csalásai és rendellenességei miatt tűzte ki az augusztus 14-i határidőt. A jelentések beadására összesen 947 amerikai vállalatot köteleztek.

Jelenleg 300 cégvezető adta le esküvel pecsételt igazolását a SEC-nek, amit írásban és elektronikus úton is el kell juttatni a felügyelethez. Azt egyenlőre nem tudni, milyen szankciókat léptetnek életbe azok ellen a cégvezetők ellen, akik elmulasztják betartani az augusztus 14-ével lejáró határidőt, de a mulasztás rossz fényben tűntetheti föl a cégeket, és jelentősen csökkentheti a részvényeik értékét, írja a BBC News.

A jelentésre kötelezettek között vannak olyan óriáscégek vezérigazgatók és pénzügyi vezetői, mint az AOL Time Warner, a WallMart és a Microsoft.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

SEC

Korábban:

Bukott csillagok és hamis sávok