Egységesítik a tőzsdei megjelenést az unióban

Vágólapra másolva!
Elfogadta az Európai Bizottság a tőzsdei megjelenés szabályainak uniós egyesítését célzó direktíva javított változatát - adta hírül a Világgazdaság. A határozatot, életbelépéséhez - melynek értelmében, ha a cég az unió tőzsdéire igyekszik, elég egy tagország tőzsdéjére felvetetnie magát - még a nemzeti kormányoknak és az Európai Parlamentnek is meg kell szavaznia.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság által most hozott határozata értelmében - ha az jogszabályi formát kap -, az értékpapír-kibocsátáshoz szükséges prospektusukat a vállalatoknak a jövőben elegendő lesz egyetlen tagállam pénzpiaci hatóságával jóváhagyatni. Ezt követően az uni valamennyi tőzsdéjére kérhetik felvételüket.

A direktíva csak az 50 ezer eurónál nagyobb értékű papírok (ezek ugyanis intézményi befektetőknek készülnek - számukra ugyanis szükségtelen a kisbefektetőkéhez hasonló védelem biztosítása) kibocsátása esetében engedélyezi, hogy a vállalatok választhassanak az engedélyező hatóságok közül.

A kezdő vállalakozások megsegítése érdekében a direktíva felmentést ad az egységes prospektus szabályainak való megfelelés alól a 2,5 millió eurónál kisebb értékű, első kibocsátásukat tervező cégek számára.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Befektetés
(Az Üzleti Negyed rovata)

Euronext