Az IBM nyerheti az őszi választásokat

Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium (BM) választási hivatala egyetlen céggel, az IBM Magyarország Kft-vel kezdett tárgyalásokat az október 20-i önkormányzati és kisebbségi választások IT-szolgáltatásainak szállítására. A megbízásra négyen pályáztak, de csak az IBM felelt meg a BM alkalmassági kritériumainak - írta a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Siemens Rt. jelentkezését formai hiányosságok miatt elutasították. Négy cég közül egyedül az International Business Machines Corporation (IBM) Magyarország Kft. felelt meg a BM Központi Adatfeldolgozó Nyilvántartó és Választási Hivatala által az őszi önkormányzati és kisebbségi, valamint országos kisebbségi választások előkészítéséhez, lebonyolításához szükséges informatikai szolgáltatások szállítására kiírt közbeszerzési pályázat kritériumainak.

A cég hiánytalanul beküldte a kért iratokat és dokumentumokat, megfelelően igazolta a szerződés teljesítéséhez szükséges pénzügyi, gazdasági és műszaki alkalmasságát. A választási hivatal július elején hirdetett tárgyalásos gyorsított eljárást az IT-szolgáltatások beszerzésére.

A felhívásra az IBM-en kívül jelentkezett még a Szenzor Számítóközpont KFT., a Delta Elektronik Fft. És a Siemens Rt. A Szenzort azért utasították, mert csak 9 felsőfokú informatikai végzettségű szakemberrel rendelkezik, a Delta és Siemens jelentkezését pedig formai okokra hivatkozva érvénytelenítette a választási hivatal.

(MTI)