Tenzer lehet a Deutsche Telekom új vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A német kormány, a Deutsche Telekiom (DT) többségi tulajdonosa hétfőn bejelentette: Ron Sommer jelenlegi vezérigazgató helyett a menedzsment egyik tagját, Gerd Tenzert szeretnék a cég élére állítani. A vezérigazgató-jelöltet szerdán mutatják be a cég felügyelőbizottságának.
Vágólapra másolva!

Egy hete tartó találgatásoknak vetzett véget a német kormány, amikor hétfőn bejelentette: Ged Tenzert szeretnék a DT vezérigazgatói székébe ültetni. Az 58 éves Tenzer eddig a cég hálózati üzletrészét vezette. A Bloomberg hírügynökség szerint Tenzer kinevezése ideiglenes lenne, csak arra az időre szól, amíg végrehajtja a cégben a szükséges - ám sokak számára fájdalmas - reformokat.

A jelenlegi vezérigazgató, Ron Sommer vezetése alatt a cég értékpapírjai 94 százalékot veszítettek értékükből. Amikor a múlt héten felmerült Sommer menesztésének lehetősége, a frankfurti értéktőzsdén 12 százalékot ugrott a DT-részvények ára.

Sok szakértő azonban politikai játszmát sejt a DT-vezetőváltás hátterében. Az általános vélemény az, hogy Scröder kancellár a népszerűtlenné vált Sommer menesztésével szeretné megszerezni a választók bizalmát.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

18 ezer Telekom-dolgozó állt ki Sommer mellett
(2002. július 12.)