Több ezer fős leépítés a Rolls-Royce-nál

Vágólapra másolva!
A brit Rolls-Royce várhatóan még ezen a héten mintegy 3500 dolgozóját bocsátja el Leeds-i gyárából.  A repülőgép-motorokat gyártó üzemből a légiközlekedési iparág globális visszaesése miatt küldik el az embereket. A hadiiparban is érdekelt vállalatot azonban versenytársainál kevésbé sújtja a válság.
Vágólapra másolva!

A repülőgép-motorok gyártásával is foglalkozó Rolls-Royce várhatóan még a hét folyamán 3500 fős létszámcsökkentést jelent be, a légiközlekedési-iparág globális visszaesése következtében - írja a BBC.

A társaság várhatóan profit-figyelmeztetést tesz közzé, mivel a különböző légitársaságok csökkentik rendeléseiket. A Rolls-Royce a múlt hónapban még azt közölte befektetőivel, hogy túl korai megbecsülni a merényletek hatásait, ám mostanra ezek a hatások már jelentkeztek.

A Sunday Times, brit lap szerint az elbocsátások a 14 ezer főt foglalkoztató Leeds-i gyárat érintik elsősorban.

A Rolls-Royce már a terrorakciókat megelőzően is nehézséggel küzdött, hiszen első félévi nyeresége 190 millió fontra csökkent. Október elején ráadásul a Merrill Lynch - a Rolls Royce brókercége - 37 százalékkal csökkentette a cég jövő évre vonatkozó, 28 százalékkal pedig a 2003-ra vonatkozó profit-várakozásait.

A Sunday Times szerint azonban a Rolls-Royce a hadiipari, hajózási és energetikai tevékenységei miatt fokozottabb védettséget élvez a világgazdasági recessziótól, mint versenytársai.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Rolls-Royce