Először jelentett veszteséget a Reuters

Vágólapra másolva!
A londoni székhelyű Reuters Group Plc, a világ legnagyobb gazdasági hírszolgáltatója először jelentett veszteséget. A hírügynökség, mely bankoknak és nagyvállalatoknak szállít üzleti információkat, az általános gazdasági visszaeséssel magyarázza a veszteséget - közölte a Bloomberg hírügynökség. A társaság a veszteség hatására leépítésbe kezdett.
Vágólapra másolva!

A társaság a második negyedévben 115 millió dollár veszteséget szenvedett. Egy évvel ezelőtt még nem mentek ilyen rosszul a dolgok: a Reuters nettó bevétele tavaly ilyenkor közel 424 millió dollár volt. Tom Glocer vezérigazgató a következő évre sem jósolt kedvező változást.

Tom Glocer, aki egyébként Peter Jobot váltotta a vezérigazgatói székben, elsősorban az ügyfélkör növelésével akarta lefaragni az év folyamán a cég várható veszteségeit: annak érdekében, hogy minél több felhasználója legyen a szolgáltatásoknak, a hírügynökség csökkentette árait. Ezen kívül komoly technológiai beruházásoktól várták az ügyfélkör bővülését. Mivel azonban a legfőbb ügyfeleknek számító befektetési bankok az utóbbi időben 60 000 munkahelyet voltak kénytelenek megszüntetni a pangás miatt, a várt eredmény elmaradt.

A Reuters leépítéssel kívánja csökkenteni veszteségét. A hírügynökség eddig 400 alkalmazottat bocsátott el a még áprilisban meghatározott 650 fős keretből. Ha ezt a keretet kitöltötte, a hírügynökség egyelőre nem tervez újabb elbocsátásokat.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Reuters

Korábban:

Reuters: elbocsátások a recesszió miatt
(2002. június 20.)