Nem lesz pótköltségvetés

Vágólapra másolva!
Összesen 250 milliárd forinttal módosítja a költségvetést pénteki ülésén a kormány, így pótköltségvetést nem készít a kabinet - tudta meg a Világgazdaság. A lap információja szerint a közalkalmazotti bérek átlagos, 50 százalékos emelkedése azt jelenti, hogy a minimálbért keresők csak az adójóváírás 9 ezer forintjával vihetnek haza több pénzt havonta.
Vágólapra másolva!

Pénteki ülésén 250 milliárd forinttal módosítja a büdzsét a kormány. A Világgazdaság értesülése szerint az egészségügyi kiadások 100 milliárddal, a nyugdíjbiztosítási alap költségvetési támogatása 53 milliárd forinttal nő, míg a béremelések 92 milliárdba kerülnek.

A lap birtokába került dokumentumok szerint az átlagos 50 százalékos közalkalmazotti béremelés azt jelenti, hogy a minimálbért keresők fizetése a közalkalmazotti bértáblázat alapján nem emelkedik, ők csak az adójóváírás 9 ezer forintjával vihetnek haza több pénzt havonta.

A kabinet a Világgazdaság értesülése szerint nem nyújt be pótköltségvetést, így a büdzsé tervezett 486,1 milliárd forintos hiánya nem változik; mivel a kiadások 250 milliárd forinttal nőttek, a bevételeknek is ennyivel kell nőniük.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium

Korábban:

A közalkalmazotti béremelés 92 milliárd forintba kerül
(2002. június 6.)