Előhitelt nyújtanak a takarékszövetkezetek a Fundamenta-betétekre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Újabb hitelezési lehetőséggel bővül a Fundamenta-előtakarékoskodáshoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások köre. A Kompakt előhitelt a takarékszövetkezetek nyújtják, méghozzá egy Fundamenta-szerződés fedezete mellett. A megoldás azon alapszik, hogy a Fundamenta-betét és az utána járó kedvezményes kölcsön a megtakarítási időszak végén kiváltja a takarékszövetkezeti hitel törlesztését.

A Fundamenta május 31-i adatok szerint összesen 27,2 milliárd forintos betétállományt kezelt, s csak ebben az évben 22 milliárd forint értékben kötöttek új szerződést. A pénztár fejlődésének alapját a "klasszikus" előtakarékossági konstrukciók képezik, amelyek révén a magyar piacon a Fundamenta rendelkezik a legmagasabb átlagos szerződéses összegű állománnyal.

A Kompakt olyan ügyfeleknek lehet hasznos megoldás, akik fürdőszobájuk felújítását, fűtésük korszerűsítését vagy nyílászáróik cseréjét tervezik. A Kompakt-ügyfelek a szerződés aláírásakor a hitelbírálatot követően rögtön megkapják az igényelt kölcsönt. A megtakarítási időszakban (ez legalább négy év) a rendszeres Fundamenta-befizetések mellett csupán a hitel kamatait kell fizetniük. Amikor lejár a megtakarítási időszak, a Fundamentánál összegyűlt betétjük, az ez után járó állami támogatás és az erre nyújtott 6 százalékos kölcsön kiváltja a teljes tartozást. Így ezután már csak a 6 százalékos hitel kamatait kell visszafizetniük. Egymillió forintos hitelösszeg és 14 százalékos piaci hitelkamat esetén a Kompakt révén közel 400 ezer forintos megtakarítást lehet elérni.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Fundamenta

Nem hiányzik a könyvtárából?

E-business - Stratégia vállalati felsővezetőknek