Augusztus elején indul a Rác fürdő átépítése

Vágólapra másolva!
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt.(BGYH), illetve a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. (RNB) képviselői kedden aláírták azt a megállapodást, amelynek eredményeként másfél hónap múlva megkezdődhet a Rác fürdő felújítása és átalakítása, valamint a hozzá kapcsolódó létesítmények építése - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az augusztusban kezdődő munkálatok első részeként műemléki feltárást végeznek a területen, majd pedig a tervek szerint az év utolsó három hónapjában kezdődik a kivitelezés. Az ingatlanfejlesztés részeként - a 60 szobás termálszálló mellett - a Citadellához vezető sikló is épül.

Becslések szerint a teljes beruházási költség 5,5 milliárd forintot tesz ki, amelyet bankhitelből, a Széchenyi-terv pályázataiból, illetve saját forrásból teremt elő a beruházó Rác Nosztalgia Kft.

Somlyódy Csaba, első kerületi polgármester a megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a Rác fürdő korszerűsítése és bővítése mintául szolgálhat más budapesti fürdő fejlesztéséhez.

A Rác fürdő június végéig működik jelenlegi formájában, ezt követően az ide szóló bérletek a BGYH egyéb fürdőiben lesznek érvényesek, a fürdő mellett található népszerű Rác kert vendéglátóhely bérleti jogát pedig a BGYH ez év elején felmondta.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Indulhat a Rác fürdő bővítése
(2002. június 3.)