Egyesül a Delta és a Continental Airlines

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok harmadik és ötödik legnagyobb légitársasága, a Delta és a Continental nem hivatalos tárgyalásokat folytat egy esetleges fúzióról. A korábban bejelentett American Airlines-TWA és United Airlines-US Airways egyesüléseket követően a Delta és a Continental házasságával tovább csökkenne a vezető amerikai légitársaságok száma.
Vágólapra másolva!

A The Washington Post jelentése szerint fúziós tárgyalásokat folytatnak egymással a Delta és a Continental Airlines amerikai légitársaságok. A lap közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a megbeszélések egyelőre nem hivatalosak és korai szakaszban tartanak. Ezért egyelőre egyik cég sem kommentálta a jelentést.

A Delta az Egyesült Államok harmadik, a Continental az ötödik legnagyobb légitársasága.

Az amerikai légitársaságok koncentrációjának legújabb hullámaként az American Airlines január közepén jelentette be fúziós szándékát a Transworld Airlinesszal (TWA), míg a legnagyobb amerikai légitársaság, a United Airlines a US Airways-zel kötendő házasságára próbál versenyhivatali jóváhagyást szerezni. A két egyesülés eredményeként az első két helyen álló társaság, a United Airlines és az American Airlines megerősítené vezető pozícióit, egyúttal eltűnne a 8. helyen jegyzett TWA és a US Airways.

A Delta és Continental esetleges fúziójával tovább csökkenne a vezető amerikai légitársaságok száma, s a kevesebb, de erősebb cégek létrejöttével nőne az ágazati koncentráció.

(MTI)

Ajánlat:

Delta

Continental Airlines