A Bundesligát az interneten közvetíthetik

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom (DT) érdeklődését fejezte ki a német szövetségi futball bajnokság, a Bundesliga közvetítési jogának megvásárlására. A meccseket az interneten és mobil médiákon keresztül sugároznák. Amennyiben a DT megszerzi a jogot a szélessávú internetes portálján, illetve az UMTS mobilhálózatán keresztül történő közvetítésre, az egy új érát vezetne be a sportközvetítések piacán.
Vágólapra másolva!

A Financial Times Deutschland értesülése szerint a DT és a Tele München Gruppe által együttesen előterjesztett ajánlat több mint egymilliárd eurót kínál a jogokért. Ebből a Telekom részaránya 400-500 millióra tehető. A DT nem kommentálta a felkínált összegről szóló értesüléseket. Mindössze annyit hoztak nyilvánosságra, hogy nem előre meghatározott összeget ajánlanak fel, hanem jutalékos konstrukciót. A modern technológia lehetőségeit figyelembe véve hosszú távon mindenképpen a bevétel megosztásos modell tűnik megvalósíthatónak - vélik a DT-nél.

A csődbe jutott KirchGruppe két évvel ezelőtt több mint 1,5 milliárd eurót fizetett a közvetítési jogokért. A KirchPayTv és a KirchMedia csődje után vevő nélkül maradt Deutschen Fußball-Liga (DFL) június 15-ikéig tervezi befejezni a közvetítési jogok értékesítését. Két külön csomagot dolgoztak ki. Az egyiket a fizetős tévécsatornák számára, míg a másikat a reklámjövedelemből gazdálkodó csatornák és az új médiák számára.

(e-Broker)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

e-Broker

Korábban:

A vártnál gyengébb Deutsche Telekom-eredmény
(2002. május 22.)

Harmincezres leépítést tervez a Deutsche Telekom
(2002. május 16.)