Zenebohóc könyvelő az Andersennél

Vágólapra másolva!
Az Arthur Andersen egyik könyvelője annyira aggódott az Enronnal való együttműködés miatt, hogy félelmeit az Eagles örökzöldje, a Hotel California átirataként meg is írta. Így született meg a "Hotel Kenneth Laya", amit bizonyítékként tártak a bíróság elé az Enron-perben.
Vágólapra másolva!

James Hecker, az Andersen houstoni irodájának egyik alkalmazottja egy szép napon, anno 1995 bement a munkahelyére, és a már hetek óta kínzó gyötrelmei - és az ezeknek betudható álmatlan éjszakák kiváltotta fáradalmak - okozta stresszt oly módon vezette le, hogy az Enron Corporation - Arthur Andersen együttműködés paródiájaként megalkotta a Hotel Kenneth Laya című szerzeményt, a népszerű Eagles dal mintájára, Kenneth Lay, Enron elnök-vezérigazgató nevével fémjelezve azt.

Jó vicc volt

Mint azt Hecker úr a jelenleg folyó bírósági tárgyaláson, ahonnan az alperes Andersen ügyvédje Rusty Hardin hasztalanul próbálta távol tartani az immáron bizonyítékként szereplő szerzeményt elmondta: csupán viccnek szánta a dalt. Amit annak rendje és módja szerint meg is osztott kollegáival - írja a CNN Money.

Az 1995-ben írt paródia szövegében a következő utalások találhatók a könyvvizsgáló cég az Enron-botrányban betöltött szerepével kapcsolatban:

"Felhívtam a partnert, aki azt mondta:

Nálunk 1993 óta nem volt tartozás."

"Nyugi - mondta az ügyfél,

programunk a siker,

könyvelhettek bármikor,

mi sosem vérzünk el."

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

A Hotel Kenneth Laya angol nyelvű szövege

Korábban:

Az Enron manipulálta az áramdíjakat Kaliforniában
(2002. május 7.)