Lech Walesa az üzleti életben próbálkozik

Vágólapra másolva!
Lech Walesa volt lengyel államfő a NuTech Solutions amerikai számítástechnikai cég igazgatótanácsának tagja és nemzetközi ügyekben illetékes tanácsadója lett. A volt elnök havi illetménye 10 ezer dollár lesz.
Vágólapra másolva!

A NuTech, amelynek központja az észak-karolinai Charlotte-ban van, környezetkímélő ipari rendszerekhez szükséges programokat árusít, egyebek között Lengyelországban. Walesát a cég főnöke, a lengyel emigráns Matt Michalewicz ajánlotta az igazgatótanács tagjának.

Walesa habozott, elfogadja-e az ajánlatot, de végül igent mondott. Lengyelországban nem találta helyét, és még sok energiát érez magában - mondta. 59 éves vagyok, Jacques Chirac 69 évesen lett újra elnök - magyarázta.

Walesa mindig is vonzódott a technikához, gdanski irodájában maga javítja és programozza számítógépeit. Tisztában van azzal, hogy a megbízást nevének köszönheti, amely Amerikában különösen jól cseng. Új feladatkörének megfelelően évente háromszor utazik majd az Egyesült Államokba és többször különféle európai találkozókra.

(MTI)