Növekvő profit és nagyobb forgalom a BMW-nél

Vágólapra másolva!
A német BMW AG kedden Münchenben bejelentette, hogy az idei év első negyedévében 3,8 százalékkal növelte nyereségét a tavalyi év hasonló időszakához képest, főként az új Mini, illetve a luxus-kategóriájú 7-es széria iránt megnőtt kereslet miatt - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az autógyártó nettó profitja 632 millió eurót - részvényenkénti 94 centet - tett ki, szemben az egy évvel korábbi 609 milliós eurós nyereséggel - közölte a társaság internetes honlapján. A Bloomberg által megkérdezett elemzők korábban 546 millió eurós profitot valószínűsítettek.

A BMW májusban leköszönő vezérigazgatója, Joachim Milberg működésének két éve alatt az autógyártó rekordnyereséget könyvelhetett el, és az idei év egészére is növekedést vár.

Az év első három hónapjában a BMW 260 462 darab autót értékesített, ami 17 százalékkal haladja meg az előző év első negyedévének forgalmát. A 71 ezer euróba kerülő BMW 7-es széria modelljeiből 52 százalékkal több fogyott az első három hónapban, összesen 11 461 darab. A népszerű Minikből 27 691 darabot az időszakban, az X-5-ös sportkocsiból pedig 35 százalékkal többet, összesen 22 926 darabot értékesítettek ebben az időszakban.

A BMW részvényeinek árfolyama 61 centtel - 1,4 százalékkal - 45,16 euróra nőtt. A papírok értéke idén 15 százalékkal emelkedett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BMW