Vigyázat Amerika, jön a Clinton TV

Vágólapra másolva!
Bill Clinton amerikai ex-elnök az NBC tévécsatornával tárgyal egy talk-show műsorról a CNN információi szerint. Az NBC állítólag 50 millió dollárt kínált fel Clintonnak a műsorvezetői szerepért. Szakértők szerint a műsor sikeres lesz, egyesek mégis azt mondják, hogy a volt elnök a méltóságát váltaná készpénzre.
Vágólapra másolva!

Szakértők szerint a vállalkozás nagy nyereséggel kecsegtethet. Az egyik legnézettebb amerikai tévéműsor, az Oprah Winfrey Show évente 300 millió dollár bevételt hoz. Az ugyancsak Oprah Winfrey nevével fémjelzett O magazin 2,5 millió olvasóval büszkélkedhet, és 140 millió dollár bevétele van évente. Egy másik médiasztár, Martha Stewart a televíziós műsoraival, a Martha Stewart Living Magazinnal, és az online tartalomszolgáltatásaival együtt évente 286 millió dollárt keres, amivel a Fortune Magazine 50 legsikeresebb üzletasszonya között szerepel.

Clinton bevételei sem elhanyagolhatók: egy beszédért a volt elnök 100 ezer dollárt kap, és már dolgozik 2003-ban megjelenő emlékiratain, amire rekordösszegű előleget, 10 millió dollárt vett fel. Ehhez még hozzá kell számolni évi 161 ezer dolláros elnöki nyugdíját, és a 18 ezer dolláros Arkansas-i kormányzói járadékot, amit 55 éves kora után kap évente.

Bill Clintonnak megvan minden adottsága ahhoz, hogy sztár legyen - mondta Bruce Newman, a DePaul egyetem professzora, a Politikai marketing, mint kampány stratégia című könyv írója - nincs határa annak, amit Clinton megtehet.

A CNN szerint a reklám- és médiapiaci szakértők egyetértenek abban, hogy Bill Clinton mestere a kapcsolatteremtésnek. Mark DiMassimo, a New York-i Massimo Brand Advertising vezérigazgatója szerint Clinton vonzaná a nézőket. Nagyon sikeres lehet - mondta DiMassimo - de szerintem a méltóságát váltaná készpénzre.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bill Clinton Alapítvány

Bill Clinton angol nyelvű életrajza

Korábban:

Bill Clinton műsorvezetői szerepben
(2002. április 29.)