Milliárdos fejlesztési támogatás az EU-tól

Vágólapra másolva!
Közel 25 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kap az EU-tól, és a magyar költségvetéstől hét magyarországi régió 2002-2003 folyamán - írta a Világgazdaság. A pénzt infrastruktúrát javító és településfejlesztési célokra lehet költeni.
Vágólapra másolva!

A hét magyarországi régió fejlesztését az EU a tervek szerint 15 millió euróval támogatja a 2002. évi PHARE-országprogram keretében, 2003-ban pedig 42 millióval. Ezekhez az idén 12 millió, jövőre pedig 33,6 millió euró értékű magyar társfinanszírozás adódik. A hét régió így öszszesen 102,6 millió euró (25 milliárd forint) pluszforráshoz juthat.

A forrásokra önkormányzatok, helyhatósági társulások, intézmények, többségi önkormányzati irányítás alatt álló gazdasági társaságok és nonprofit szervezetek pályázhatnak.

Olyan tevékenységek esetén lehet a támogatásért folyamodni, mint a kijelölt akcióterület integrált fejlesztése, rehabilitációja kiskereskedelmi vállalkozások belvárosi aktivitásának növelésére, turisztikai vonzerő növelésére, hasznosítatlan ipari vagy nemzetvédelmi célú területek fejlesztése, amely lehetőség szerint elősegíti az adott hely funkcióváltását is.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban:

A gazdasági tárca kezelheti a PHARE-pénzeket
(2002. február 12.)