Konferenciaközpont épül Balatonfüreden egymilliárdért

Vágólapra másolva!
Balatonfüreden 1,1 milliárd forint beruházásával, 80 százalékban állami támogatásból művelődési, konferencia- és sportközpont épül - jelentette be kedden Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke egy keddi sajtótájékoztatón. A beruházás a tervek szerint a jövő év közepére épül fel. A háromszintes épületben 120 személyes mozi, és konferencia-terem is helyet kap.
Vágólapra másolva!

Bóka István elmondta: a Széchenyi-terv pályázatán, a Balaton tíz éves gazdaságfejlesztési programja keretében 450 millió forint támogatást nyert a város. Ezt ugyanekkora összeggel egészíti ki a Balatoni Regionális Fejlesztési Rt., a további összeget a városi önkormányzat - szükség esetén a Balaton Fejlesztési Tanács segítségével - biztosítja.

Az észak-balatoni térség idegenforgalmának, gyógy-, sport- és konferencia-turizmusának fejlődéséhez hozzájáruló beruházás a tervek szerint a jövő év közepére épül fel a város nyugati, Tihany felőli részén.

A háromszintes, több funkciós közösségi ház legnagyobb helyisége 620-630 férőhelyes lesz, de 1100 személy befogadására is alkalmassá tehető. Az épületben 120 személyes mozi, 150 személyes tanácskozó és további kisebb termek is helyet kapnak.

A sajtótájékoztatón Bóka István kérdésre válaszolva elmondta: a Balaton Fejlesztési Tanács év végén teszi közzé azokat a 2003-as pályázatokat, amelyek támogatást nyújtanak sportlétesítmények fejlesztésére a 2012-es olimpiára készülő tóparti településeken.

(MTI)