Gyorsabban épül az M3-as

Vágólapra másolva!
A tervek szerint még az M3-as autópálya Füzesabony és Polgár közötti szakaszának átadása előtt megkezdődik a sztráda újabb 12 kilométeres szakaszának építése - jelentette be Fónagy János közlekedési miniszter kedden.
Vágólapra másolva!

Az autópálya emődi, Miskolc felé vezető leágazásánál tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta: a Görbeházáig tartó szakasz elkészítéséről szóló trendereztetési folyamat olyan stádiumban van, hogy már augusztusban vagy szeptemberben megkezdődhetnek a munkálatok.

Fónagy János elmondta: a tervek szerint Pródig, vagyis a sztráda debreceni leágazásáig autópálya épül, onnan Nyíregyháza felé autópályává fejleszthető autóút készül. Ugyancsak autóút formájában építik meg a Debrecen felé haladó M35-ös utat. Vásárosnaménynál újra elágazik majd az út Barabás, illetve Záhony felé; az ukrán határt a kormányprogram szerint 2006-ra éri el a sztráda.

A miniszter azt is közölte, hogy Füzesabony és Polgár közötti 57,5 kilométer hosszúságú szakasz beruházásának keretében megépül az Emődtől Miskolc felé vezető M30-as autópálya egy 5,5 kilométer hosszú szakasza is. A teljes szakaszt az M3-assal egy időben, 2002 november 30-án adják át, a sztráda Miskolcot 2003. november 30-ára éri el.

(MTI)

Ajánlat:

Közlekedési és Vízügyi Minisztérium

Korábban:

Átláthatóbb autópálya-tendereket akar az unió
(2002. március 22.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből