Vágólapra másolva!
A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint 2002 február végén 381 ezer munkanélküli szerepelt a nyilvántartásban, 27,3 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Gazdasági Minisztérium szerdán.
Vágólapra másolva!

A regisztrált munkanélküliek között 6,4 százalékkal csökkent a fizikai foglalkoztatásúak és 8,1 százalékkal a korábban szellemi munkát végzők száma.

A közlemény szerint a tartós munkanélküliek számában következett be a legkedvezőbb változás, mivel egy év alatt arányuk 27,0 százalékkal esett vissza.

A regisztrált munkanélküliek száma legnagyobb ütemben, 10,4 százalékkal az Észak-Alföldön és 10,0 százalékkal Közép-Magyarországon csökkent.

A közlemény szerint javultak a szakképzett pályakezdők elhelyezkedési esélyei, mivel februárban mintegy 25,0 százalékkal kevesebb szakképzett pályakezdő fiatal lépett be a munkanélküli nyilvántartásba, mint az előző év hasonló időszakában.

Az idei év februárjában 42,7 ezer új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók a foglalkoztatási szolgálat kirendeltségein, mintegy 60,0 százalékkal többet, mint januárban. A kereslet-élénkülés hatására a hónap folyamán rendelkezésre álló álláshelyek száma összesen 80,4 ezerre emelkedett.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből