A bíróság hamarosan dönthet a Sláger Rádió felszámolásáról

Vágólapra másolva!
Néhány héten belül döntés születhet arról, hogy a Pest Megyei Bíróság elrendeli-e a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. felszámolását, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ugyanis beadta a bíróságra ez iránti kérelmét. A Sláger 1,3 milliárd forinttal tartozik az ORTT-nek, ám nem e cég az egyetlen adósa a testületnek - írja csütörtöki számában a NAPI Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az ORTT-t képviselő Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda vezetője, Bogdán Tibor a lapnak azt mondta , hogy reményei szerint a bíróság - nem peres eljárásban - néhány héten belül dönt arról, hogy elrendeli-e a Sláger Rádió felszámolását.

A Napi Gazdaság emlékeztet: a rádió megtámadta az ORTT decemberi döntését, melyben a testület azonnal hatállyal felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését az 1,3 milliós koncessziós díjhátralék miatt.

A lap összeállításából kiderül, hogy nem a Sláger Rádió az ORTT egyetlen adósa: a január végén működő műholdas tévécsatornák közül nyolc, összesen 326 millió forinttal, három már nem működő csaknem 200 millióval, két volt AM-mikrós szolgáltató 70 millióval, és több földfelszíni sugárzású helyi tévé és rádióállomás összesen 52 millió forinttal tartozik a testületnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

ORTT

Sláger Rádió

Korábban:

Az ORTT felmondta a Sláger Rádióval kötött szerződését
(2001. december 20.)