Kábelszolgáltatót venne a Microsoft

Vágólapra másolva!
Az amerikai Microsoft fontolgatja, hogy vételi ajánlatot tesz a pénzűkében lévő brit ITV Digital műsorszolgáltatóra - írja a BBC az Observer értesüléseire hivatkozva. A kábeltévé-társaság lehetséges vevői között tartják számon a Vivendit, és a német Bertelsmannt is.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás azon vállalatok egyike, amelyek egy konzorcium alakításán fáradoznak a csődközeli helyzetbe került tévétársaság megvásárlására. A veszteséges kábelhálózat képtelen volt fizetni az angol első osztályú labdarúgó bajnokság csapatainak a közvetítésekért járó jogdíjakat, a díjak csökkentését célzó tárgyalások pedig januárban zátonyra futottak.

A Microsoft részéről nem kommentálták a lapértesülést, ugyanakkor nyílt titok, hogy a szoftvercég azt tervezi, hogy valamilyen formában megjelenik az interaktív televíziós piacon. A Microsoft korábban részesedést vásárolt két másik brit kábelcégben, az NTL-ben, és a Telewestben is.

Az ITV Digital tanácsadója, a Deloitte & Touche ugyanakkor rendelkezik olyan anyagi háttérrel, hogy a társaság működése biztosított legyen a jövő év elejéig. Így a Premier League utolsó fordulóinak közvetítése nem került veszélybe. Amennyiben azonban az elkövetkező hetekben nem jelentkezik komoly vevő a társaságra, úgy annak egyes részlegei darabonként kerülnek értékesítésre. A lehetséges vevők között a Microsoft mellett egyébként a Vivendi és a Bertelsmann neve is felmerült.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat.

ITV Digital

Microsoft