Deutsche Telekom: lassuló növekedés, emelkedő eladások

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb távközlési vállalata, a Deutsche Telekom AG (DT), 16-17 milliárd euró körülire várja a 2002-es évi, adózás, kamatfizetés, értékcsökkenés és amortizáció nélküli (Ebidta) üzemi eredményét.
Vágólapra másolva!

Várakozások szerint az Ebidta növekedése akár 5 százalékra is visszaeshet ebben az évben, a tavalyi 17 százalék után, mert a kiadások csökkentésére, és az adósság törlesztésére fognak koncentrálni - közölte a cég a Bloomberg hírügynökséggel. A társaság adóssága 67 milliárd euró volt az első negyedévben.

"Egy erős növekedési szakasz után az adósság csökkentése az elsődleges célunk" - mondta Ron Sommer vezérigazgató. A szakértők szerint a tavalyi osztalékcsökkentés után a DT első emberének idén tartania kell az ígéretét.

A cég adóssága Ron Sommer döntése után nőtt a jelenlegi szintre, amikor a DT 35 milliárd dollárért megvásárolta a VoiceStream Wireless-t, és Európa-szerte több UMTS-engedélyt vásárolt.

Az üzemi eredmény növekedésének hajtómotorja a VoiceStream Wireless lesz a vezérigazgató szerint. A DT amerikai leányvállalatának 106 millió euró üzemi eredménye volt.

A DT első negyedéves eladásai 16 százalékkal emelkedtek, 13 milliárd euróra. A DT mobilszolgáltatójának, a T-Mobilnak 66 százalékkal 4,5 milliárd euróra emelkedett a bevétele az első negyedévben.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

A Standard and Poor's is leminősítette a Deutsche Telekomot
(2002. április 8.)