Csalódást keltő Microsoft-eredmény

Vágólapra másolva!
A szoftverek iránti gyenge kereslet és az Xbox vártnál alacsonyabb forgalma miatt az előzetes elemzői várakozásoknál gyengébb eredményeket közölt a Microsoft az amerikai tőzsdezárás után. A világ legnagyobb szoftvergyártó cége 2003-ban is a korábbi előrejelzésnél rosszabb eredményre számít. A vállalat papírjainak árfolyama a német tőzsdén 3,2 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A március végén befejeződött harmadik pénzügyi negyedévben a Microsoft nettó bevétele 2,74 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 2,45 milliárdról; a vállalat forgalma 13 százalékkal, 7,25 milliárd dollárra bővült - adta hírül a Bloomberg hírügynökség.

A Microsoft közölte azt is, a június végén záruló negyedévben forgalma 7,1-7,2 milliárd dollár lesz, profitja pedig részvényenként 41-42 cent között várható. A piac korábban 7,65 milliárdos árbevételre és papíronként 44 centes nyereségre számított. A júliusban kezdődő pénzügyi évben a cég jelenlegi előrejelzése szerint 1,89-1,92 dollár között lehet a vállalat részvényenkénti nyeresége; elemzők korábban 2,01 dolláros papíronkénti nyereséggel számoltak.

A bejelentéseket a piac kedvezőtlenül fogadta: a Microsoft-részvények árfolyama a frankfurti tőzsdén 3,2 százalékkal, 61,70 euróra csökkent.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Microsoft

Korábban:

Olcsóbb lesz az Xbox
(2002. április 16.)

Elhúzódó pangásra számít a Microsoft
(2002. január 18.)