Vártnál nagyobb veszteség lehet a Nortelnél

Vágólapra másolva!
A Nortel Networks, a világ egyik legnagyobb távközlési berendezéseket gyártó cégének, az első negyedévben elmarad árbevétele a várttól: 2,9 milliárd dollár lehet. A Nortel előrejelzésének csökkenését azzal indokolta, hogy a telekommunikációs cégek továbbra is visszafogják beruházási kiadásaikat.
Vágólapra másolva!

A Nortel közölte, hogy az első negyedévben - pro forma alapon - részvényenként 14 cent nettó veszteségre számít. Ez éppen csak meghaladja a Thomson Financial/First Call elemzői konszenzusának 13 centes veszteséget jelző konszenzusát. A Nortel április 18-án teszi közzé eredményeit.

A cég részvényeinek árfolyama az elmúlt néhány napban csaknem hétéves mélypontra süllyedt, miután a társaság eladási kilátásai továbbra is bizonytalanok, és a Moody's nemrég 'bóvli' kategóriába sorolta a cég adósságát.

A Nortel a tavalyi évet rekord nagyságú veszteséggel zárta. A 27,3 milliárd dolláros mínusz részvényenként 8,56 dollár veszteséget jelent. A Nortel a 2000. évet is nagy, 3,47 milliárd dolláros veszteséggel zárta, és miután a piaci helyzet tavaly tovább romlott, erőteljes szanálási programba kezdett: 12 hónap alatt - 2001 végére - alkalmazotti létszámát 56 százalékkal, 94 ezerről 52 600-ra csökkentette. A következő hónapokban még további 4 ezer állást szüntet meg.

(e-Broker - Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nortel Networks

e-Broker

Korábban:

Rekordveszteség a kanadai Nortelnél
(2002. január 18.)