Elhanyagolják az informatikai biztonságot a magyar cégek

Vágólapra másolva!
Mivel az interneten keresztül terjedő számítógépes vírusok egyre nagyobb károkat okoznak, a vállalatok egyre többet költenek informatikai biztonságra világszerte: 1999-ben ez az összeg még 3,4 milliárd dollár volt, 2004-re pedig elérheti a 21 milliárd dollárt - mondta Szkurka János, a SUN Microsystems Kft. marketing igazgatója csütörtökön. A szakember hozzátette: a magyar cégek keveset áldoznak a biztonságra.
Vágólapra másolva!

Szkurka János elmondta, hogy az informatikai biztonságra fordított összeg becslések szerint 2005-ig világszerte 43 százalékkal bővül évente: idén a cégek 12,3 milliárd dollárt, jövőre pedig 16,2 milliárd dollárt költenek erre a célra.

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban még nagyon keveset fordítanak a cégek az informatikai biztonságra - tette hozzá a szakértő. A hazai cégek mindössze 70 százaléka végez rendszeres vírusellenőrzést, és csupán 52 százalékuk készít biztonsági másolatot adatairól, míg a behatolás ellen védő internetes tűzfalat 16 százalékuk alkalmaz. Írott biztonsági szabályzattal a magyar vállalatok 8 százaléka rendelkezik.

(MTI)

Ajánlat:

Vírusvédelem
(a Techbázis rovata)