Nem pályáztat a Beszállítói Befektető Rt.

Vágólapra másolva!
Nem pályázat alapján dönti el, hogy melyik kis- és középvállalkozást támogatja tőkeinjekcióval kisebbségi tulajdonrészért cserébe a már működő Beszállítói Befektető Rt. - írja szerdai számában a Világgazdaság. Az állami társaság segítségét azok a cégek igényelhetik, amelyek beszállítói tevékenységet végeznek, vagy kívánnak végezni.
Vágólapra másolva!

A korábban közöltekkel szemben a Beszállítói Befektető Rt. nem pályázat alapján választja ki, hogy mely kis és középvállalkozásokat támogatja, hanem üzleti alapon dönt a gazdasági alapon nyugvó szakmai befektetésről - tudta meg a Világgazdaság.

A Beszállítói Befektető Rt. 50-250 millió forintos tőkéével támogathatja az általa kiválasztott vállalkozásokat, cserébe pedig 3-7 évre kisebbségi (25-49 százalékos) részesedést szerez a társaságban. A befektetés várható hozama az inflációnál 5 százalékkal nagyobb kell, hogy legyen az rt. jelenlegi szabályai szerint. Beszállítói Befektető Rt.-t alaptőkéje 2,5 milliárd forint, alapítója és legnagyobb tulajdonosa a tartósan állami tulajdonban lévő Regionális Fejlesztési Holding.

(Üzleti Negyed)