Tovább vadul a Harley-Davidson

Vágólapra másolva!
A legendás amerikai motorkerékpár-gyártó, a Harley-Davidson jelentős profit- és árbevétel-növekedést jelentett a tavalyi negyedik negyedévről, az amerikai gazdasági lassulás és a luxuscikkek piacán tapasztalt visszaesés ellenére. A társaság a tavalyi év utolsó három hónapjában 118 millió dollárra növelte profitját.
Vágólapra másolva!

A Milwaukee-i központú Harley-Davidson a tavalyi év utolsó három hónapjában 118,3 millió dolláros tiszta nyereséget könyvelhetett el, szemben a tavaly előtti év hasonló időszakába elért 93,9 millió dolláros profittal. Az évek óta tartó kedvező eredmények azt mutatják, hogy a Harley-Davidson kiheverte a '80-as évek közepének mélyrepülését - ekkor csődközelben is volt a társaság - és a '90-es évek közepétől lassú, de folyamatos növekedésnek indult a vállalat. A társaság árbevétele 894,4 millió dollárra nőtt az októbertől decemberig tartó időszakban, az egy évvel korábbi 756,2 millió dollárról - írja a BBC.

A Harley-Davidson a közelmúltban a német Porsche-val közösen egy új motorcsalád fejlesztésébe kezdett, amitől a 6,3 százalékos európai piaci részesedésük megkétszereződését várják a következő három évben. A Harley egyébként mintegy 200 ezer motorkerékpárt gyárt évente, azonban ennek csupán 25 százalékát exportálja, főként Ázsiába. A cég legnépszerűbb modelljei, a Fat Boy és a Road King teszik ki az export nagy részét.

A vállalat tavaly júliusban bejelentette, hogy 145 millió dollárért új összeszerelő üzemet épít egy már meglévő gyára közvetlen közelében a pennsylvaniai Yorkban, és további munkásokat vesz fel.

A cikkhez kapcsolódó legfrissebb nemzetközi üzleti, gazdasági híreket, információkat, elemzéseket itt találja - Northern Light Elektronikus Könyvtár.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Harley-Davidson