Három posta éjfélig várja az szja bevallásokat

Vágólapra másolva!
Összesen 1 millió 80 ezer személyi jövedelemadó (szja) bevallást vett nyilvántartásba az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) március 17-ig, ami csupán a háromnegyede az adóhivatal által várt 2,4 milliónak. A határidő ma jár le, ezért három postahivatal éjfélig várja a késlekedő adózókat.
Vágólapra másolva!

Az utolsó nagy rohamra számítva, a tavalyi évhez hasonlóan éjfélig lehet feladni az szja bevallásokat a Keleti- és a Nyugati pályaudvaroknál lévő nagypostákon, ugyanakkor újdonság, hogy a X. kerületi Hős utcai Mol kútnál megnyitott, 24 órán keresztül üzemelő postafióknál is fel lehet adni éjfélig a bevallást.

A bevallási kötelezettség alól nem mentesít, ha valaki nem kapta meg az egységcsomagot, a formanyomtatványokat ugyanis a hivatal kirendeltségein be lehet szerezni. A mulasztási bírság összege maximum 100 ezer forint lehet. Ennek mértéke 15 napon belüli késésnél a megállapított adó 5 százaléka, 30 napon belüli késésnél 20 százaléka. A 30 napnál hosszabb késés esetén az adó 30 százalékát kell még büntetésként kifizetni.

Az egy évvel korábbi március 19-i adatok szerint 295 ezer 777 ember 7,6 milliárd forintnyi adót kapott vissza. - Egy év alatt az internetes programmal elkészített bevallások száma ötszörösére emelkedett - derül ki az adóhivatal statisztikájából. Az idén 124 ezer 171 internetes programmal készített bevallás érkezett, a tavalyi 27 ezer 053-al szemben. Ebből az egyéni vállalkozók száma az idén 61.535 volt, míg tavaly 13.297-et tettek ki

(MTI)

Korábban:

Akár 2 ezer forintért is elkészíttethetjük adóbevallásunkat
(2002. március 19.)

Szerdáig postázni kell az adóbevallást
(2002. március 17.)

Az átlagos jövedelem 871 ezer forint volt tavaly az adóbevallások szerint
(2001. augusztus 28.)

Ajánló:

Az Üzleti Negyed SZJA melléklete

SZJA tanácsadó

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből