Idén négy százalékkal drágul a telefonálás

Vágólapra másolva!
Február elsejétől éves szinten legfeljebb öt százalékkal nőhetnek a telefontarifák és három százalékkal az előfizetési díjak, vagyis legfeljebb négy százalékkal drágulhat a telefonálás - tudta meg a Napi Gazdaság. A kancelláriaminiszter rendelete szerint az első fél évben csak a havi előfizetői díjak emelkedhetnek.
Vágólapra másolva!

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter rendelete külön szabályozza az év első felében alkalmazható tarifákat és a 2002. július elsejétől 2004 végéig terjedő időszak lehetséges legmagasabb díjtételeit - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Stumpf István rendelete szerint az első fél évben csak a havi előfizetői díjak emelkedhetnek, míg 2002 második felében a havi előfizetési díjak átlagosan legfeljebb 3 százalékkal, a tarifák pedig maximum 5 százalékkal emelkedhetnek. A következő, 2003. január elsejétől 2004 végéig tartó időszakban a havi előfizetési díjak legfeljebb 10, a tarifák pedig 6 százalékkal drágulhatnak.

Néhány szakértő szerint a 2002 közepéig terjedő, mérsékelt drágulást jelentő időszak kijelölése azért volt szükséges, hogy a távközlési piac liberalizációja után a szolgáltatók között megszülethessenek a tarifák árait is alakító összekapcsolási szerződések, míg mások úgy vélik, hogy a kormány az áprilisi választások miatt hagyja viszonylag alacsony szinten az árakat - írja a Napi Gazdaság.

A MATÁV kisfogyasztói csomagjának havi előfizetési díja bruttó 1612 forintról 1677,50 forintra, a normál csomag díja pedig 285-ről 3000 forintra emelkedik. (Az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó Axelero Rt. a MATÁV-csoport tagja - a szerk.)

(Üzleti Negyed)

Korábban:

A gyakorlatban is megnyílt a távközlési piac
(2002. január 23.)