Mikrovállalkozói jelzáloghitelt nyújt a Konzumbank

Vágólapra másolva!
A vidékhez kapcsolódó kis- és középvállalkozások hétfőtől mikrovállalkozói jelzáloghitelhez juthatnak a Konzumbank Rt. fiókjaiban. A kölcsön értéke legfeljebb 10 millió forint lehet.
Vágólapra másolva!

Gerhardt Ferenc, a Konzumbankbank vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatóján elmondta: a tetszőleges célra igénybe vehető jelzáloghitel felső határa 10 millió forint lehet, amelyért a Konzumbank 14,5 százalékos alapkamatát, valamint a maximum 4,7 százalékos kamatrést és a hitel 0,75 százalékát kitevő garanciadíjat kell megfizetniük a vállalkozóknak.

A kölcsön futamideje 12 hónap, amely további egy évvel meghosszabbítható. Az igényelhető hitel összegét a fedezetként felajánlott ingatlan értéke határozza meg úgy, hogy a felajánlott ingatlan menekülési értékének legfeljebb 35 százaléka lehet a kölcsön értéke. A menekülési érték az az ár, amiért az ingatlan azonnal értékesíthető.

A hitelekhez az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány nyújt a garanciát.

A hitelt budapesti székhelyű vállalkozások is igényelhetik, ha tevékenységük kötődik a vidékhez. További feltételek között a vezérigazgató megemlítette, hogy a vállalkozásnak a Konzumbanknál kell vezetnie számláját, és megkövetelik azt is, hogy legalább egy lezárt gazdasági éve legyen a vállalatnak.

A vezérigazgató bejelentette azt is, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a Concorde Értékpapír Rt.-vel, amely alapján a bank ügyfelei a jövőben online internetes rendszeren keresztül adhatnak tőzsdei megbízást a Concorde kereskedőinek.

(MTI)

Ajánlat:

Konzumbank