A Deloitte is beáll a sorba

Vágólapra másolva!
A Deloitte Touche Tohmatsu, a "Big Five" auditorcégek közül utolsóként különválasztja tanácsadó és könyvvizsgáló részlegét. A szétválás oka az Enron-csőd nyomán a könyvvizsgáló cégekkel kapcsolatban felmerült bizalmatlanság.
Vágólapra másolva!

A Deloitte Touche Tohmatsu könyvvizsgáló cég szerdán bejelentette: külön kíván válni a Deloitte Consultingtól. A lépésre azért van szükség, mert az Enron.csőd kapcsán, melyben jelentős szerepet játszott az Arthur Andersen könyvvizsgáló, megrendült a könyvvizsgálói szakmába illetve a könyvvizsgálói függetlenségbe vetett bizalom.

Az utóbb hetekben az öt vezető könyvvizsgáló jelentős átszervezéseket jelentett be. A szakma legjelentősebb képviselője, a PricewaterhouseCoopers a múlt héten úgy nyilatkozott: fel kívánja gyorsítani tanácsadó részlegének külön cégbe szervezését.

James E. Copeland, Jr., a Deloitte Touche Tohmatsu vezérigazgatója elmondta: a cég nagyon nehezen hozta meg a döntést, és mindenképpen visszalépésként értékelik azt. A Deloitte azt is bejelentette, hogy a jövőben könyvvizsgálati ügyfeleitől nem fogad el a belső ellenőrzés ellátására irányuló megbízást outsourcing keretében.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deloitte Touche Thomatsu

Korábban:

Az Enron-ügy végigsöpörhet a könyvvizsgálói szakmán
(2002. február 4.)