Hyundai: 75 százalékos profit-növekedés

Vágólapra másolva!
A Hyundai Motor, Dél Korea legnagyobb autógyártója rekord nagyságú, 75 százalékos nettó profit-növekedést jelentette be a tavalyi évről, amely a drágább modellek népszerűségének köszönhető, elsősorban a hazai és az amerikai piacon. A vállalat tervei szerint az idei év egészében 17,5 százalékkal több autót gyártanak, mint 2001-ben.
Vágólapra másolva!

A 10 százalékban a német-amerikai DaimlerChrysler tulajdonában lévő Hyundai tavaly 895,3 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, míg a vállalat eladásai 23,4 százalékkal nőttek. Az idei év januárjában az amerikai eladások 21,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi értéket, míg a DaimlerChrysler és a Ford forgalma ebben a hónapban visszaesett az Egyesült Államokban. A cég két legsikeresebb modellje a Santa Fe egyterű, és az EF Sonata limuzin volt - írja a BBC..

A Hyundai idei évre vonatkozó prognózisai szerint a korábbi 1,68 milliós becslésről 1,88 millióra növelik a legyártott autók számát, ami a tavalyi termelést 17,5 százalékkal haladja meg. A bejelentést követően a vállalat részvényeinek árfolyama 2,4 százalékkal emelkedett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Hyundai