Vágólapra másolva!
A holland KLM légitársaság járatain januárban tovább nőtt az utasforgalom, noha a tavalyi év januárjához képest még 6 százalékos volt az elmaradás. A KLM kedden közzétett adatai szerint a gépek telítettsége januárban nagyjából változatlan, 74,2 százalékos volt a tavaly januári 74,5 százalékhoz képest.
Vágólapra másolva!

A tavaly szeptemberi amerikai terrortámadásokat követő iparági válság miatt a KLM csökkenteni kezdte szállítókapacitását, amely januárban 6 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Az utasforgalom csökkenése, tizenkét havi összehasonlításban, egyre lassul: októberben 12 százalékos, novemberben 10 százalékos, decemberben 8 százalékos volt. Az észak-atlanti járatok utasforgalma januárban 20 százalékkal volt kisebb tavaly januárhoz képest, az előző hónapokhoz viszonyítva azonban javulás tapasztalható.

A KLM múlt héten 94 millió euró nettó veszteséget jelentett a decemberrel zárult harmadik üzleti negyedévéről, szemben a 121 milliós veszteségre számító elemzői várakozásnál. Egy évvel korábban a cég 4 millió eurós nettó nyereséget ért el.

Kedden kora délután a KLM részvényeinek árfolyama 15,85 euró volt az amszterdami értéktőzsdén, 0,07 euróval, azaz 0,44 százalékkal olcsóbb a hétfői 15,92 eurós zárónál. Öt éven belül az árfolyam csúcsa 45 euró körül volt 1998 közepén, mélypontja pedig 8 euró, tavaly szeptemberben.

(MTI)

Ajánlat:

KLM

Korábban:

A vártnál jobb a KLM eredménye
(2002. január 31.)

KLM-British Airways együttműködés
(2002. január 7.)