Jelentősen nőtt a Peugeot Citroen első félévi eredménye

Vágólapra másolva!
A Peugeot Citroen francia autógyártó nagyvállalat az első félévben 36 százalékkal növelte nettó eredményét, a cég tiszta profitja pedig1,03 milliárd eurót tett ki ebben az időszakban. A Peugeot 206-os és 307-es típusok népszerűsége miatt a társaság forgalma az év első hat hónapjában 27,03 milliárd euróra növekedtek az egy évvel korábbi 22,49 milliárdról.
Vágólapra másolva!

A francia autógyártó PSA Peugeot Citroen csütörtökön megerősítette idei eladási- és profit-célkitűzéseit, miután az első félévben 36 százalékos nettó eredménynövekedésről számolt be.

Európa második legnagyobb autógyárának nettó nyeresége az első félévben 1,03 milliárd euróra emelkedett, az üzemi eredmény 20 százalékkal 1,4 milliárd euróra nőtt, éppen csak elmaradva az elemzők által várt 1,41 milliárd eurós konszenzustól - írta a Reuters.

A Peugeot közölte, hogy a 206-os és 207-es típusú autói iránt jelentkező növekvő kereslet következtében tartja idei - 3 millió gépjármű eladására vonatkozó - tervét. A társaság eladásai az első félévben 27,03 milliárd euróra növekedtek az egy évvel korábbi 22,49 milliárd euróról.

A Peugeot részvények árfolyama dél körül 1,5 százalékkal 53 euró fölé emelkedett a párizsi értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Peugeot Citroen

Korábban:

A Peugeot félévi forgalma felülmúlta a nagy riválisokét
(2001. július 5.)