A vártnál korábban lett nyereséges a T-Online

Vágólapra másolva!
A német T-Online, Európa legnagyobb internet-szolgáltatója a vártnál fél évvel korábban ért el működési profitot a legfontosabb piacán, Németországban, miután folyamatosan megszünteti veszteséget okozó átalánydíjas előfizetési modelljét. A társaság júliustól szeptemberig tartó időszakban 900 ezer eurós pénzforgalmi többletet ért el, és árbevétele is meghaladta az egy évvel korábbi értéket.
Vágólapra másolva!

A darmstadti központú vállalat az év harmadik negyedévében 900 ezer euró pénzforgalmi többletet (EBITDA) termelt Németországban, a második negyedévi 26,6 millió euró veszteség helyett.

Miközben a hazai üzlet működési profitot termelt, az új portálok, a T-Info és T-Online 7,7 millió eurós induló költségei, illetve a francia, a spanyol és az osztrák internet-szolgáltató leányvállalatok 28 millió eurós vesztesége rontotta a cég eredményét.

Csoportszinten, a T-Online International AG harmadik negyedévi árbevétele 270 millió euró volt, valamivel kevesebb az elemzők által várt 275 millió eurónál, de nagyobb az egy évvel korábbi 189,6 millió eurónál.

A csoport a harmadik negyedévben 34,8 millió euróra csökkentette a pénzforgalmi veszteségét a második negyedévi 56,9 millió euró veszteségről. A nettó veszteség 118 millió euró lett, a második negyedévi 144,8 millió eurós veszteség után.

A T-Online a javuló harmadik negyedévet a veszteséget termelő átalánydíjas előfizetői rendszerről más tarifamodellre való áttéréssel, illetve a hatékonyság javításával magyarázta. A társaság a tavalyi 7 millióról 9,8 millióra növelte Európában előfizetőinek számát. A külföldi ügyfelek száma 681 ezerrel nőtt egy év alatt.

Csütörtök délben a T-Online árfolyama 12,50 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 10,13 százalékkal drágább a szerdai zárónál.

(MTI)

Ajánlat:

T-Online