Gondokkal küzd a Lufthansa is

Vágólapra másolva!
A 70 ezer alkalmazottal dolgozó Lufthansa helyzete sokkal rosszabb, mint ahogy eddig feltételeztük - közölte Wolfgang Mayrhuber igazgatótanácsi tag. Az utasszám 25 százalékkal esett vissza a terrortámadás óta, ennek ellenére a cég reméli, hogy nem kerül sor létszámcsökkentésre.
Vágólapra másolva!

A német Lufthansa légitársaság nem lesz képes elkerülni az elbocsátásokat, hacsak nem vezet be négynapos munkahetet - mondta a vállalat egyik vezetőségi tagja, hozzátéve, hogy a szakszervezetek képviselőivel pénteken tárgyalnak. A Lufthansa ugyanakkor cáfolta azt a lapjelentést, miszerint 6000 fős elbocsátást tervez.

A vezetőség elmondta: meglehetően nehéz lesz elérni a 2001-es évre előirányzott profitot. A napi helyfoglalások 30 ezerrel estek vissza szeptember 11-e óta, és a heti bevételkiesés 50 millió euró. Hozzátette, hogy a tervezettnek megfelelő foglaltság eléréséhez minden negyedik repülőgépet ki kellene vonni a forgalomból, és a megfelelő hatékonysághoz elvileg 20 százalékkal kellene csökkenteni a létszámot. Eddig 28 járatát törölte a légitársaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lufthansa

Korábban:

Zuhanórepülésben a Lufthansa
(2001. augusztus 22.)