Ismét nyereséges a DaimlerChrysler

Vágólapra másolva!
A gyenge első negyedévet követően az előzetes elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be a DaimlerChrsyler pénteken. A jó eredményeket a vállalat a Mercedes eladásainak növekedésével, és a Chrysler-csoport veszteségének jelentős csökkenésével indokolta.
Vágólapra másolva!

A DaimlerChrsyler a második negyedévet 725 millió eurós működési nyereséggel zárta; elemzők előzetesen 621,25 millió eurós profitra számítottak. Az első negyedévről a vállalat még 610 millió euró veszteséget jelentett. A Chrysler az év első három hónapjában 1,4 milliárd euró veszteségről számolt be, a második negyedévben vesztesége már csak 100 millió euró volt.

A Mercedes-Benz eladásai a második negyedévben 6 százalékkal, 328 800-ra emelkedtek, míg a Chrysler 4 százalékkal kevesebb, összesen 821 ezer autót adott el. A konszern világviszonylatban - csakúgy, mint tavaly - 1,3 millió gépjárművet értékesített a második negyedévben. A konszern árbevétele a vállalati részesedések eladása miatt 5 százalékkal, 41,5 milliárd euróra csökkent. Az alkalmazottak száma 19 százalékkal, 382 558 főre mérséklődött.

(MTI)

Ajánlat:

DaimlerChrsyler