A Dacia nem kér a Renault-ból

Vágólapra másolva!
A Dacia román autógyártó pénteki rendkívüli közgyűlése elutasította a kisebbségi tulajdonosok azon javaslatát, hogy a cég száz százalékban a francia Renault tulajdonába kerüljön, amely jelenleg 92,72 százalékot birtokol a román vállalatban - írja a justauto.com. A francia cég 1999-ben 51 százalékos részvénycsomagot vásárolt a román autógyártóban és ettől kezdve fokozatosan növelte részesedését.
Vágólapra másolva!

A javaslattal kapcsolatban Valeriu Oprea, a Dacia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a javaslat a Dacia fejlődési stratégiájának ellentmond. A Dacia - fejtegette Oprea - továbbra is független román cég marad, a Renault erős támogatását élvezve. A bukaresti Renault kirendeltség vezetői egyelőre nem kommentálták a Dacia döntését.

A francia vállalat 1999 óta - amikor 269,7 millió dollárért 51 százalékos részvénycsomagot vásárolt a Dacia-ban - fokozatosan növelte részesedését a román autógyártóban. A Dacia egyébként a Reanult 12-es típus licencét vette át évekkel ezelőtt, amelyek jelenleg a legnépszerűbb és legolcsóbb autók Romániában.

A Dacia részvényeinek árfolyama a bejelentést követően 3,73 százalékos emelkedést követően 500 lei-es - 0,017 dolláros - áron zártak a bukaresti értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Renault