Több mint félmilliárd mobiltelefon világszerte

Vágólapra másolva!
A Föld minden 12 lakosából egy rendelkezik GSM-telefonnal, így ma már világszerte több mint félmilliárd mobiltelefont használnak - tette közzé adatait a GSM Szövetség, a mobil ágazat nemzetközi testülete és az EMC World Cellular Database mobilkutató szervezet kedden. Magyarországon 3,65 millió embernek van mobiltelefonja.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon jelenleg mintegy 3,65 millió mobil előfizető van: ebből 1,94 millió a Westel Mobil Távközlési Rt., 1,45 millió a Pannon GSM Távközlési Rt., míg 0,26 millió a Vodafone ügyfele.

A felmérés szerint a GSM-technológia immár a világ digitális mobiltelefon-piacának több mint 70 százalékát uralja, míg a másik három digitális technológia, a PDC, a CDMA és az USTDMA piaci részesedés 30 százalékos.

A legtöbb GSM felhasználóval rendelkező ország jelenleg Kína, mintegy 82,4 millió ügyféllel; a GSM ügyfelek 40 százaléka egyébként nem európai. A GSM az amerikai földrészen is hatványozottan terjed: Észak-Amerikában már több mint 10 millió GSM telefon található.

A GSM Szövetség a világ vezető távközlési szakmai képviselőtestülete, amely a második és harmadik generációs mobilszolgáltatók, a mobil ágazat legfontosabb gyártói és beszállítói közül több, mint 535 vállalkozást tömörít.

(MTI)