Harmadával csökkent a Compaq forgalma

Vágólapra másolva!
A Compaq Computer a harmadik negyedévben 7,5 milliárd dollár bevételt termelt, amely mintegy 33 százalékkal kevesebb a tavalyi év hasonló időszakában regisztráltnál. A működés nettó vesztesége 120 millió dollár, vagyis részvényenként 0,07 dollárcent volt - közölte a társaság szerdán.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedév történetünk és egyben az iparág történetének legnagyobb kihívásokkal tarkított időszaka volt - értékelte a társaság eredményeit Michael Capellas elnök-vezérigazgató.

A harmadik negyedév bruttó árrése - a bevételre vetítve - 19,9 százalékot tett ki, amely mintegy 1,6 pontos csökkenést jelent az előző, és 4,1 százalék visszalépést az elmúlt év megegyező negyedévéhez képest. Ennek legfőbb oka a szűkülő kereslet okozta agresszív árverseny kibontakozása volt - mondta az elnök. A negyedév működési költségei mintegy 1,6 milliárd dollárra rúgtak, amely 289 millió dolláros csökkentést jelent az egy évvel ezelőtti szinthez képest, igazolva a következetes költségcsökkentések és átalakítások helyességét.

Az elmúlt év hasonló időszakában a Compaq 11,2 milliárd dollár árbevételt jelentett, 557 millió dollár nettó eredménnyel, ez részvényenként 0,31 dollárcent.

A jelenlegi pénzügyi év negyedik negyedévére a társaság 7,6 és 7,8 milliárd dollár közötti bevételre számít, mintegy 0,03 dollárcentes részvényenkénti veszteség mellett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Compaq Computer Corp

Korábban:

Kérdőjelek a HP-Compaq fúzió kapcsán
(2001. október 24.)

Egy fő észvényes is ellenzi a HP-Compaq fúziót
(2001. október 16.)

12 milliárd dollárt ér a Compaq márkanév
(2001. szeptember 5.)

Előremenekülés: HP-Compaq fúzió
(2001. szeptember 4.)