Romló vállalati hitelminősítések Amerikában

Vágólapra másolva!
Az amerikai vállalati visszaminősítések száma jelentős mértékben meghaladta a felminősítésekét a harmadik negyedévben, s különösen a szeptember 11-ei merényletek után romlott a helyzet - írta a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő. A szektorok közül a legrosszabbul a polgári repülés, a távközlés, a járműalkatrész-ipar és a vegyipar járt.
Vágólapra másolva!

A spekulációs osztályzati tartományban (Ba-sáv és ez alatt) a Moody’s 93 adósságkibocsátót minősített vissza, s mindössze 19-nek adott jobb besorolást. A befektetési tartományban (Baa-sávtól Aaa-ig) jobb volt a megoszlás: itt 32 leminősítésre jutott 24 felminősítés az Egyesült Államokban. A legnagyobb minősítési javulás az olaj- és földgázszektorban volt.

A szeptember 11-ei terrortámadás után 32 leminősítés jutott 3 felminősítésre a spekulatív osztályzati sávban, és 22 osztályzatrontás 8 javításra a befektetési kategóriájú amerikai vállalati körben.

A negyedévi vállalati adósi visszaminősítések közül 11 a polgári repülést érintette; az ebben a szektorban végrehajtott osztályzatrontások összesen 70,4 milliárd dollárnyi vállalati adósságot érintettek - áll a Moody’s összesítésében.

Az amerikai vállalati szektorban 14 egymást követő negyedévben haladta mg a leminősítések száma a felminősítésekét - írta a hitelminősítő a harmadik negyedévről.

(MTI)

Ajánlat:

Moody’s