A Webigen idén 2 milliárdos forgalomra számít

Vágólapra másolva!
A Webigen-holding az idei évben 2 milliárd forintos árbevételre számít, amelyet jövőre 2,5 milliárd forintra kíván növelni. A társaság sajtótájékoztatóján Kóka János elnök elmondta, hogy az Infostart Rt.-t, és a szintén veszteséges elektronikus megoldások üzletágát várhatóan egy külön társaságba szervezi. 
Vágólapra másolva!

A másfél évvel ezelőtt alapított Webigen-holding az idén várhatóan több mint 2 milliárd forint árbevételt ér el, jövőre nagy valószínűséggel 2,5 milliárd forintra emelkedik a forgalma - közölte Kóka János, a Webigen Rt. elnöke a társaság csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kóka János elmondta, hogy a csoport, illetve a társaság az iparág általános nehézségei ellenére több jelentős megbízást is elnyert, így például alvállalkozóként részt vesz a kormányzati portál kialakításában.

Az elnök közölte, hogy a Webigen Rt.-ben tulajdonosváltás történt: az amerikai PSINet eladta részvényeit a cégben addig is többségi tulajdonos Wallisnak, amely jelenleg 81,2 százalékos részesedést tudhat magáénak. A fennmaradó 18,8 százalékot pedig egy amerikai magánszemély birtokolja. Kóka János hozzátette, hogy a társaság több stratégiai befektetővel is tárgyal.

A Webigen tervei szerint a jövőben a marketing kommunikációs üzletekkel szemben az üzleti kommunikációs megoldások kerülnek előtérbe, ennek jegyében a holding az elektronikus, web-es megoldásokra szakosodott üzletágát, illetve a hírportált működtető Infostart Rt.-t várhatóan egy külön társaságba szervezi.

Kóka János elmondta, hogy a csoporthoz tartozó cégek az Infostart, illetve a Webigen Rt. részét képező elektronikus megoldások üzletág kivételével nyereségesek, de ez utóbbi - a társaság reményei szerint - az idei év negyedik negyedévében már nullszaldóssá válik.

(MTI)

Ajánlat:

Webigen