A várkozásokat fölülmúlja a McDonald's eredménye

Vágólapra másolva!
A McDonald's gyorsétterem-lánc a júliustól szeptemberig tartó időszakban 545,5 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, ami csak kis mértékben marad el a tavalyi év hasonló időszakában elért profittól. Az eredmény fölülmúlja a vállalat saját várakozásait és az elemzői prognózisokat egyaránt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai McDonald’s gyorsétterem-hálózat az idei év harmadik negyedévében a piaci várakozásokat fölülmúló, a tavalyi harmadik negyedévi eredményhez közelítő, de kis mértékű profitcsökkenésről számolt be - írja a CNNmoney.

A világ legnagyobb étteremlánca 545,5 millió dolláros, részvényenként 42 centes nyereséget könyvelhetett el a júliustól szeptemberig tartó időszakban, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 548,5 millió dolláros, részvényenkénti 41 centes profittal. A First Call által megkérdezett elemzők egy részvényre 39 centes nyereséget valószínűsítettek.

Az Oakbrook-i központú vállalat szeptember 19-i profit-figyelmeztetésében még 40 cent alatti nyereségre számított részvényenként, az amerikai gazdasági növekedés lassulása, illetve a kergemarhakór által okozott pánik miatt.

A Dow Jones inexben szereplő McDonald’s részvények 30 centet veszítve értékükből 29,40 dolláron zártak szerdán a New York-i értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

McDonald's