A vártnál jobb General Motors-eredmény

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb autógyára, az amerikai General Motors csütörtökön közölte, hogy bár nyeresége a harmadik negyedévben csökkent éves összevetésben, de meghaladta az előzetes elemzői várakozásokat. A vállalat részvényenként 85 centes haszonról számolt be, míg szakértők 80 centes haszonra számítottak. Az autógyár ugyanakkor bejelentette: a negyedik negyedévben nagyobb visszaesés valószínűsíthető.
Vágólapra másolva!

A General Motors forgalma a harmadik negyedévben 42,5 milliárd dollárra csökkent az egy ével korábbi 42,7 milliárdról, míg az autógyár profitja 385 millió dollár volt a tavalyi azonos időszak 829 milliós nyereségével szemben - közölte a CNN.

A cég a tavalyinál gyengébb eredményeket a kereslet csökkenésével indokolta: a harmadik negyedévben a General Motors 1,91 millió autót értékesített, míg egy évvel azelőtt 2,04 milliót.

A vállalat közleménye szerint azonban az amerikai gazdasági növekedés megtorpanása a negyedik negyedéves adatokban jóval erősebben lesz érezhető. Minden bizonnyal ezért hosszabbították meg majdnem három héttel azokat az akciókat, melyek keretében a cég kamatmentes hitelre kínálja autóit.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Motors