Rekord előtt az Audi

Vágólapra másolva!
A Volkswagen csoporthoz tartozó Audi, az év egészére rekordszámú, 700 ezret meghaladó gépkocsi eladására számít a tavalyi 653 ezer után. A cég várakozása szerint a bevétele tíz százalékkal fog növekedni, elérve ezzel a 20 milliárd eurót.
Vágólapra másolva!

Az ágazat jelenleg bizonytalan helyzete ellenére az Audi újabb, sorrendben a hatodik rekordéve felé tart. Az Egyesült Államok elleni terrortámadások hatása az autóértékesítésekre előreláthatólag kisebb lesz a vártnál - mondta Franz-Josef Paefgen cégelnök szerdán Münchenben.

A konszern ezért az év egészére rekordszámú, 700 ezret először meghaladó autóeladásra számít, a tavalyi 653 ezer után. Várakozása szerint árbevétele 10 százalékkal megközelítőleg 20 milliárd euróra emelkedik.

Az Volkswagen csoporthoz nagy múltú autógyára az év első kilenc hónapjában 545 300 Audi gépkocsit adott el, 10,7 százalékkal többet, mint a tavalyi első kilenc hónapban. Árbevétele 14,5 százalékkal 16,6 milliárd euróra emelkedett. Németországban piaci részaránya 6,7 százalékról 7,2 százalékra emelkedett. Nyugat-Európában 2,4 százalékos a piaci részesedése, az egy évvel korábbi 2,2 százalék helyett.

Paefgen nagy reményeket fűz az A4 modellhez, amelynek Avant változata szeptemberben indult, továbbá az A4 Cabriolethez, amely 2002 tavaszán kerül piacra. Az Audi tavaly 19,95 milliárd eurós árbevételt és 821 millió eurós adózás előtti profitot ért el.

(MTI)

Ajánlat:

Audi

Volkswagen