Az előzetes adatnál kevésbé nőtt az ipari termelés

Vágólapra másolva!
Az ipari termelés augusztusban a végleges, szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint 3,7 százalékkal nőtt az előző hónaphoz és 1,4 százalékkal tavaly augusztushoz képest. Az év első nyolc hónapjában 6,2 százalékos növekedést regisztrált a statisztikai hivatal. Az előzetes adatok még 3,8 százalékos havi és 1,5 százalékos éves növekedést valószínűsítettek.
Vágólapra másolva!

Az export az 2000 első nyolc hónapjához képest 12,8 százalékkal bővült: a kivitel 50,7 százalékát az ipari vámszabadterületeken működő cégek adták. A belföldi értékesítés eközben mindössze 1 százalékkal bővült.

Az egyes ágazatokat tekintve a feldolgozóipari termelés 3,3 százalékkal nőtt, a villamos energia-, a gáz-, a gőz- és vízellátás teljesítménye viszont 2,3 százalékkal csökkent augusztusban, éves összevetésben.

A feldolgozóipar jelentős ágazatai közül a járműgyártás termelése 26,4 százalékkal nőtt, az élelmiszer-, az ital- és a dohánygyártásé pedig 0,8 százalékkal mérséklődött éves szinten, augusztusban. A villamosgép- és a műszergyártás termelése - mely ágazatok az előző években a növekedés motorjainak számítottak - 3,4 százalékkal csökkent.

(MTI)

Ajánlat:

KSH