Két év alatt 24 milliárd a bérlakásprogramra

Vágólapra másolva!
Negyedszer döntött idén a gazdasági miniszter a bérlakások támogatásáról. Ezúttal csaknem 6,3 milliárd forintnyi támogatás lelt gazdára az állami támogatású bérlakásprogram keretében. Ezzel tavaly és idén 24,2 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatásról határoztak - derül ki a tárca közleményéből.
Vágólapra másolva!

Újabb, ezúttal 6,287 milliárd forintos állami támogatásról döntött Matolcsy György gazdasági miniszter. Idén immár negyedik alkalommal kaphatnak önkormányzatok, egyházak segítséget a Széchenyi terv kereteiből. A most megítélt pénzekből bérlakások, nyugdíjasházak, idősotthonok és garzonházak épülnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állami támogatású bérlakásprogram keretében nyertes 63 pályázó (43 önkormányzati, 12 egyházi) összesen 1229 darabbal bővítheti bérlakásállományát. (A mostani döntési körben tizenheten nyugdíjasház vagy idősek otthona kialakítására kaptak segítséget.)

A minisztérium kiemeli azt a tényt, hogy 2000-2001-ben együttesen 24,2 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el pályázat útján önkormányzatok és egyházak, utóbbiaké a támogatás 22 százaléka. Az összeg felhasználásával 5400 bérlakással gyarapodik a kétfajta intézmény kezelte állomány.

A most megítélt támogatások mellé a pályázók 2,078 milliárd forintnyi saját erőt biztosítottak. Ez lényegében azt jelenti, hogy utóbbi fedezi a pályázatban jelzett beruházások költségeinek 30 százalékát.

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban:

Idén 3,6 milliárd forint támogatás jut bérlakások építésére
(2001. április 2.)